• June 25, 2022

Kenmerken van de Fargesia Jiuzhaigou

Een prachtige plant is de Fargesia Jiuzhaigou, een niet woekerende bamboe. Door de middelgrote, opgaande groei en rode kleur die de stengels krijgen in de zon wordt deze plant ook wel de rode bamboe genoemd. Dit gebeurt vooral in het voorjaar, wat voor een mooie uitstraling van jouw tuin zorgt.

Deze plant wordt ongeveer 1,5 meter hoog en komt oorspronkelijk uit de provincie Sichuan in China. Dankzij de sterke stengels is deze bamboe perfect voor het maken van een afscheiding of tuinhek. Wanneer je deze plant in een pot wilt laten groeien, moet je er wel rekening mee houden dat deze bamboe wel wat ruimte kan gebruiken.

De Fargesia Jiuzhaigou kan in jouw tuin zorgen voor veel privacy en kan geluid weren. Dit komt omdat de haag compact is. De stengels zijn maximaal 1 centimeter dik, en de bamboe kan tot zeker 60 centimeter per jaar groeien.

De Fargesia Jiuzhaigou is:

  • Een niet woekerende bamboe die tot 3 meter hoog kan worden.
  • Een winterharde plantensoort.
  • Een plant die goed bestand is tegen droge en natte periodes.
  • Bladhoudend en wintergroen.

Het snoeien van de Fargesia Jiuzhaigou kan je eens per jaar doen. Dit om ervoor te zorgen dat de plant niet te hoog wordt. Naast het snoeien is het binnen de verzorging belangrijk dat de grond vochtig genoeg is. De bodem moet ook niet te vochtig zijn, want dan bestaat er de kans dat de Fargesia Jiuzhaigou zal gaan rotten. Door de bamboe te bemesten zal de groene kleur mooi blijven en wordt groei gestimuleerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *